Nieuwsbrief

In 1934 werd uit de Sint Baafskathedraal van Gent het onschatbare paneel de Rechtvaardige Rechters gestolen uit het wereldberoemde Lam Gods van de Gebroeders van Eyck. Het paneel is nog steeds niet terecht…

"De Blauwbaard Compagnie"

Nu al meer dan tien jaar geleden verdween een beruchte "duivelse chansonnier" in verdachte omstandigheden. In Brugge of Antwerpen heeft hij als artiestennaam "Hans Blauwbaard" gekozen, in Gent "Gerard De Duivel".

Pleegde hij zelfmoord? Werd hij vermoord? Zo ja, door wie en waarom? Of is er nog wat anders aan de hand? Aan jou en jouw team om het mysterie te ontsluieren, in het kader van een spannend teambuilding moordspel/stadsspel, moordweekend of moorddiner.

"De Blauwbaard Compagnie/Mysteries van het Duivelsteen" is een creatie van Patrick Bernauw (scenario), Fernand Bernauw (muziek en audioproductie), Mario Boon (vormgeving) en Anton Cogen (film).

Wat ooit begon...

... als een interactieve en theatrale happening rond leven en werk van kunstschilder Valerius De Saedeleer, in opdracht van het Stedelijk Museum 't Gasthuys te Aalst, uitgewerkt door het Academisch Kwartier, een schrijverscollectief samengesteld uit de cursisten Literaire Creatie van de academies van Aalst en Grimbergen onder leiding van Patrick Bernauw...

Leidde nu tot...

.... een ludiek en absurd humoristisch stadsspel in Aalst, opgebouwd rond de troeven van de Ajoinenstad: schrijver Louis Paul Boon, schilder Valerius De Saedeleer, priester Daens, drukker Dirk Martens, bendeleider Jan De Lichte... maar dit alles uiteraard in carnavaleske sfeer!